(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pařez - tedy to, co jsem stihla vyfotit
Potřebné ingredience
Než jsem se nadála, byla část fuč.
Postup přípravy
Korpus je můj nejoblíbenější, jaký peču, ale není to "mramoráček od Dášenky". Já dělám na jedno vejce, jedna lžíce cukr krystal a jedna lžíce polohrubé mouky. Napřed si vyšlehám z bílků hustý sníh, potom do něj zašlehávám po jednom žloutky a potom cukr. Pak lehce vmíchám mouku. Ale co se týče mouky, tak já jí sice dám tolik lžic, kolik mám vajec, ale když jsou vejce větší, tak ještě mouky přidám-zkrátka to už dělám tak nějak od oka. No a toto těsto na pařez jsem z části obarvila kakaem a potom jsem ho po žufáncích nalévala na sebe, tak jak se dělá mramoráček. Zkusila jsem hodně korpusů, ale tento se mi líbí ze všech nejvíc, taky pro to, že sním není žádná velká práce a vždy se mi povedl. Když peču roládu, tak místo polohrubé mouky dám hladkou a krásně se roluje.
Plnila jsem pařížskou šlehačkou a mantinelama s pudinkovo-čokoládového krému. Tím jsem také celý pařez obmazala a potřela rozpuštěnou čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cherba
(upraveno)
13. 5. 2009, 13:03
Vaše jsou Prosím, prosím z kolika vajec bych měla udělat do kulaté formy o průměru 28cm.
hřešilka
(upraveno)
15. 5. 2009, 22:13
@cherba
Pavli, moc mě mrzí, že sem našla Váš komentář až teď. Ale dlouho jsem tu nebyla. Já teď peču ve formě o průměru 21cm a měla jsem to ze šesti vajec. Ono ale záleží i na tom, jaký máte recept. Já mám jen vejce, cukr,mouka. Ještě jednou se omlouvám a děkuji za pochvalu . Bohužel, ten poslední bude asi k ničemu.
cherba
(upraveno)
16. 5. 2009, 12:10
@hřešilka
Dáši, moc Vám děkuji, já zkouším různé recepty, zatím nemám žádný tak úplně oblíbený. Moc moc díky
ssonda
(upraveno)
8. 5. 2009, 21:35
Daši,vypadá skvěle Já dělám ten samý korpus jako ty,na všechno a jsem s ním spokojená.Jen ještě nemám vyzkoušené to mramorování,vidím že to půjde dobře.
hřešilka
(upraveno)
15. 5. 2009, 22:16
@ssonda
Soni děkuji . dnes jsem opět dělala s mramorováním a opět se korpus povedl. Jen ho nedělám po lžících ale po žufáncích, aby těsto nějak nekleslo.
aero-orion
(upraveno)
7. 5. 2009, 8:04
skvělý,ale byli rychlejší a chutnalo
hřešilka
(upraveno)
15. 5. 2009, 22:18
@aero-orion
Zdeničko děkuji . Jo kdyby jen chutnalo, ještě si stěžovali, že byl malý
Zrušený účet
(upraveno)
7. 5. 2009, 8:03
Jůůů, ten je jako pravý, je fakticky dokonalýýýý
hřešilka
(upraveno)
15. 5. 2009, 22:22
@
HELENKO děkuji . byl dělaný hrozně na rychlo. Jak sem rychle potírala čokoládou, tak se rozpouštěl krém, ale jak to ztuhlo, dostalo to podobu kůry.
federka
(upraveno)
6. 5. 2009, 22:25
krásný pařez a super houbičky
hřešilka
(upraveno)
15. 5. 2009, 22:24
@federka
Radmilo děkuji
Fres
(upraveno)
6. 5. 2009, 21:54
Moc pěkný pařez
hřešilka
(upraveno)
15. 5. 2009, 22:25
@Fres
Děkuji Radko
MarketchenB
(upraveno)
6. 5. 2009, 20:59
Je supéééér!! Teda byl
hřešilka
(upraveno)
15. 5. 2009, 22:26
@MarketchenB
Markétko děkuji. No, stihla jsem to tak, tak vyfotit
berrries
(upraveno)
6. 5. 2009, 19:57
Nádherný
hřešilka
(upraveno)
15. 5. 2009, 22:27
@berrries
Děkuji Marti
JITAMICHAL
(upraveno)
6. 5. 2009, 18:45
Jé,parádní. Vypadá jak opravdový v lese,a ty houbičky,super...už aby rostly.
hřešilka
(upraveno)
15. 5. 2009, 22:27
@JITAMICHAL
Jituško moc děkuji
Ilonáček
(upraveno)
6. 5. 2009, 18:44
super
hřešilka
(upraveno)
15. 5. 2009, 22:28
@Ilonáček
děkuji